14 januari 2011

The Ploctones

Tournee VPRO/Boy Edgarprijs 2010 van winnaar Anton Goudsmit

The Ploctones

Leiden weet er alles van: dit explosieve en muzikale grenzen slechtende kwartet swingt, suist, vibreert, bonkt en kraakt in niet alleen jazz, maar even gemakkelijk in latin, kaseko, punk, pop, r&b, country, bluegrass en funk.

De veelzijdige composities van Goudsmit zijn de basis voor gedurfde improvisaties en stevig spierballenvertoon. Met zijn vurige, gepassioneerde spel heeft hij zich ontwikkeld tot een muzikale kameleon, zonder zijn karakteristieke stijl te verliezen. Een recensent in de Britse Guardian omschreef hem als ‘The kind of musician that makes you wonder where the escape is’.

Jeroen Vierdag is een sterke, creatieve bassist die met zijn groove de band doet klinken als een topact waarmee hij collega Anton regelmatig naar de kroon steekt. Martijn Vink is een gedreven slagwerker; nu eens ramt hij de pannen van het dak, dan weer klinkt hij subtiel als een speeldoosje. Tenorsaxofonist Efraim Trujillo komt zowel in de hectische stukken als het kalmere werk goed tot zijn recht met zijn open en dynamische spel. Elk concert van deze groep blijkt weer een belevenis voor zowel het publiek als de spelers zelf.

Bezetting

Anton Goudsmit  gitaar
Jeroen Vierdag  basgitaar
Efraim Trujillo  tenorsax
Martijn Vink  slagwerk

Informatie

Locatie:
Tuinzaal de Burcht

Website

www.ploctones.com