19 april 2009

Izaline Calister trio

Izaline Calister trio

Izaline Calister is een getalenteerd zangeres, componiste en tekstschrijfster met een geheel eigen muzikale stijl. Haar muziek is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en jazz met Afro-Caribische invloeden. Als een muzikale caleidoscoop verovert zij met haar Papiamentstalige muziek het publiek over de hele wereld en kun je haar met recht 'De koningin van de Antilliaanse Jazz' noemen. Haar podiumverschijning is onvergetelijk, soms ingetogen, dan weer opzwepend: een wilde diva op blote voeten. Ze studeerde aan het conservatorium in Groningen.

In het begin van haar carrière trok ze vooral de aandacht van de pers als virtuoze jazzzangeres. De laatste jaren heeft ze zich verder verdiept in de muziektradities van de Antillen, vooral van Curaçao. Inmiddels heeft ze vier albums op haar naam staan. In 2007 was zij onderwerp van de mooie documentaire ‘Izaline Calister. Lady sings the Tambú’.

Met gitarist Ed Verhoeff en percussionist Roël Calister is zij in een bijzonder intieme setting te horen.

Muziekkrant OOR:

'Blootvoets en met gesloten ogen, alsof ze leeft in haar eigen droomwereld, kan je de schoonheid van Antilliaanse muziek aanraken'.

Bezetting

Izaline Calister  zang
Ed Verhoeff  gitaar
Roël Calister  percussie

Informatie

Locatie:
Museum Volkenkunde