14 mei 2016

Parne Gadje met als gasten Niels Broos en Arno Bakker

'Balkan / Gipsy / Turks / Grieks / Jazz / Nederland'

Parne Gadje met als gasten Niels Broos en Arno Bakker

Parne Gadje = Wereldmuziek met Balkan, Arabische en Rroma invloeden

Parne Gadje is ongetwijfeld één van de meest innovatieve wereldmuziekgroepen van Nederland.
Het zijn meesters in de improvisatiekunst! De muziek die ze maken kan zo rechtstreeks uit de Balkan komen, maar ook wel uit het Midden Oosten en al de tussenliggende gebieden.

Parne Gadje heeft het niet zo op grenzen en presenteert zich meer als een vrijgevochten groep. Niet alleen Rroma- en Balkan-muziek passeren de revue, ook Griekse rembetiko’s en Oosterse melodieën maken deel uit van het grenzeloze geluid van de band. Doordat er geen grenzen zijn, klinkt Parne Gadje uniek met veel aanknopingspunten. Hun fundament en het geheim van hun succes is de altijd aanwezige, onverstoorbare, stevige, tranceverwekkende akoestische-groove.

Parne Gadje heeft o.a. op het International Gypsy Festival gespeeld, in Rasa/Utrecht, Paradiso/Amsterdam en treed regelmatig op in het buitenland.

Parne Gadje wordt door de pers vaak omschreven als Nederlands' meest inventieve wereldmuziekband, als onconventioneel en verbluffend effectief.

Niels Broos is een toptalent in de cross-over van jazz en popmuziek. Zijn interesse in ‘urbanculture’, zijn muzikale talenten en de wijze waarop zijn carrière zich blijft ontwikkelen, maken van hem een uitstekende kandidaat voor New Arrivals. Het publiek zal hem vooral kennen als de toetsenist van Kyteman’s Hip Hop Orchestra. Hij is een veelvraat en snuift verschillende muziekstijlen op om ze vervolgens te verwerken tot eigen muzikale ideeën. Zijn samenwerking met verhalenverteller Kapabel is hartverwarmend, terwijl de ‘clash’ tussen verschillende muziekgeneraties in Kytecrash hem uitdaagde verder te gaan dan ooit tevoren. Als instrumentalist is Niels al verkozen tot ‘beste poppianist’ van Nederland.


Arno Bakker is geen onbekende in Leiden.
Hij bespeelt de sousafoon en trombone. Hij speelde hier eerder al met Sâlt, Maison du Malheur, Gebr. Driest en speelt bij talloze groepen als gastmuzikant zoals Orgelvreten en de Kift.
website= www.hairymusic.com

website= http://www.parnegadje.nl/

Bezetting

Marc Constandse  bandoneon, leadvocals, percussie
Gerwil Kusters  saxofoons, klarinet, duduk
Dan Tuffy  gitaar, bas, backing vocals
Jorick Bronius  live-electronica, santur, backing vocals
Michiel Bakkes  tapan, darbuka, backing vocals
Niels Broos  toetsen en electronica
Arno Bakker  low brass

Youtube

Informatie

Aanvang: 21:00 uur
Locatie:
Muziekhuis
Middelstegracht 123
Leiden