16 april 2016

Shisani & the Namibian Tales

Een akoestische kwartet dat geluiden uit verschillende culturen combineert

Shisani & the Namibian Tales

De Afrikaanse muziektradities worden met Afro-Amerikaans en Europese muziek  samengevoegd. De groep werd opgericht door Şahin During ( Arifa ) en Shishani in 2015.

De stem van Shishani, de cello virtuositeit, verkenningen in Afro Anatolische percussie, duimpiano, muziek uit Zimbabwe, en de melodieën van eeuwen-oude West-Afrikaanse kora muziek maken een reis, die langs talrijke muzikale grenzen loopt.

Komend uit Namibië, België, Turkije, Nederland, Hongarije en Duitsland, is hun muziek net zo divers als hun oorsprong. Deze originele composities met goede verhalen worden gezongen in de talen: Oshiwambo (Namibië), Engels of Shona ( Zimbabwe).

Shishani is een getalenteerde singer-songwriter en bekend van haar soepele en krachtige stem. Haar wortels zijn Namibisch en Belgisch, maar haar opvoeding is Nederlands. Haar stijl is beïnvloed door zwarte Amerikaanse muziektradities en geeft haar een echt uniek geluid. Winnares van 'Mooie Noten' competitie 2013.

Şahin During is de percussionist en oprichter van Bayuba Cante, Afro Anatolische Tales, Tarhana, Arifa, en de Afro Namibian Tales .Hij bestudeerde de muziek uit o.a. Cuba en India. Deze invloeden zijn nu met elkaar verweven met zijn Anatolische wortels. Şahin doceert aan verschillende conservatoria in Nederland.

Debby Korfmacher groeide op in een familie van klassieke muzikanten en studeerde viool en fluit in haar jeugd. Tijdens haar studie aan de Oriental and African Studies in Londen, hoorde ze de geluiden van de duimpiano voor de eerste keer: het was liefde op het eerste gezicht. Ze maakte studiereizen naar Zimbabwe en naar Senegal voor de kora.

Bence Huszár is een cellist van Hongaarse afkomst, afstammeling van een gerenommeerde familie van muzikanten. Hij speelt de cello vanaf zijn zesde. Hij volgde lessen bij Ernst Reijseger die hem hielp zijn eigen muzikale taal en stijl van spelen te ontwikkelen. Ernst  leerde hem experimentele cello technieken en
de kunst voor pulse gebaseerd op ritmische improvisatie.

Bezetting

Shishani (Namibia / Belgium)  vocals & guitar
Debby Korfmacher (Germany / Netherlands)  mbira, kora & vocals
Bence Huszar (Hungary)  cello
Şahin During (Turkey / Netherlands)  percussion

Youtube

Informatie

Aanvang: 21:00 uur
Locatie:
Muziekhuis
Middelstegracht 123
Leiden