18 maart 2016

Juan Seren y Los Púa Abajo (Argentinië)

Nieuwe Argentijnse muziek

Juan Seren y Los Púa Abajo (Argentinië)

Juan Seren y Los Púa Abajo heeft een Tango-repertoire op basis van de originele composities en stijlen van Juan Seren, aangevuld met de unieke klank van het "Dúo Púa Abajo".

Dit Tango ensemble heeft frisse ideeën over poëzie en muziek. Hun sound omarmt het geluid van de  "tanguero".

Het ensemble is regelmatig te zien en te horen in Argentinië. Zij zijn herhaaldelijk uitgenodigd om op te treden op het wereld beroemde Buenos Aires Tango Festival. En bekend van radio en TV.
In de afgelopen 5 jaar heeft de groep twee cd's opgenomen: "Suerte Negra" (2010) en "Casa Cuore" (2014). Beide CD's zijn zeer goed gerecenseerd door critici van de Tango-wereld en andere genres.

Één van de uitgebrachte nummers "Algunos miran, otros Reservacion" is ook te horen op de CD van Julián Peralta - "Un disparo en la noche".
Een CD voor Orquesta Típica die nieuwe Argentijnse muziek combineert met het invloedrijke Tango-repertoire van vandaag.

In de afgelopen jaren heeft de groep gespeeld en opnames gemaakt met een aantal uit Buenos Aires bekende Tango musici, zoals Juan Villareal, Hernán "Cucuza" Castiello, "Moscato" Luna, Néstor Basurto, Juan Subirá (Bersuit Vergarabat), Ariel Prat, Mariano González Calo en Alicia Alonso (Astillero), Ignacio Varchausky (El is), Acho Estol, Juan Vattuone en Javier Romero.

De groep zal in maart 2016 beginnen aan een tournee door Europa dat hen naar het Tangofestival Granada (Spanje), concertzalen en andere milongas van het "oude" continent brengt.

"Juan Seren y Los Púa Abajo" werd in 2010 opgericht door de gitarist en zanger-songwriter Juan Seren' en het duo "Dúo Púa Abajo" (Ángel Colacilli en Leandro Coratella). De groep wordt sindsdien vergezeld door contrabassist Martín Santiago (bassist van o.a. Quinteto Finisterre).

Bezetting

Juan Seren  zang/gitaar/compositie's/teksten
Ángel Colacilli  Gitaar/arrangements
Leandro Coratella  Gitaar/arrangements
Martín Santiago  contrabass

Informatie

Aanvang: 21:00 uur
Locatie:
Muziekhuis
Middelstegracht 123
Leiden