20 februari 2016

Steven Kamperman Trio & Michel Godard & Oene van Geel

Steven Kamperman Trio & Michel Godard & Oene van Geel

Programma: NeOropa - Nieuwe jazz uit de oude wereld

Onder degenen die vooraf kaarten bestellen, wordt op de avond zelf een cd van Michel Godard verloot.

Klarinettist en componist Steven Kamperman laat zich met zijn trio in ‘NeOropa’ inspireren door vroege Europese volksmuziek. Muziek met zangerige melodieën, bezwerend doorklinkende bourdontonen en pakkende ritmes. Maar zijn benadering is eigentijds en verrassend: ook avontuurlijke jazz-improvisaties, een vleugje mediterrane import en moderne danceritmes spelen rollen van betekenis.

Naast Kamperman, vocaliste Sanem Kalfa en gitarist/violist George Dumitriu, kent NeOropa nog twee gasten. De Franse tubaïst Michel Godard wordt door menigeen gezien als een van de beste improvisatoren ter wereld, maar hij is ook nog een fenomeen binnen de oude muziek op de Middeleeuwse serpent. Violist Oene van Geel, Boy Edgarprijs winnaar van 2013, laat de altviool zingen en wisselt bevlogen solo’s af met puntige percussiebegeleidingen op cajon.

Klarinettist en componist Steven Kamperman was jarenlang co-leider van de baanbrekende wereldjazzformatie Baraná. Zangeres Sanem Kalfa won in 2010 op indrukwekkende wijze het internationale Montreux Jazz Vocalisten Concours. Gitarist George Dumitriu won in zijn jeugd maar liefst zestien prijzen als klassiek violist alvorens hij zich ontwikkelde tot een bijzonder veelzijdige en avontuurlijke jazzgitarist.

Recensent Jacques Los over de eerste ontmoeting van Godard, Kamperman & Van Geel op de ZomerJazzFietsTour: ‘De drie mannen speelden met zichtbaar plezier en waren heel goed op elkaar ingespeeld. Stuk voor stuk zijn het formidabele improvisatoren. (…) Mede door hun enthousiaste musiceren en de ritmisch vrolijke muziek kon de ZJFT zich geen betere afsluiter wensen.’

Bezetting

Steven Kamperman  altklarinet, sopraansax
Sanem Kalfa  vocals
George Dumitriu  viool, elektrische gitaar
Michel Godard  tuba, serpent
Oene van Geel  altviool, cajon

Youtube

Informatie

Aanvang: 21:00 uur
Locatie:
Muziekhuis
Middelstegracht 123
Leiden

Website

www.stevenkamperman.nl