12 juni 2009

New Cool Collective en Typhoon

New Cool Collective en Typhoon
Foto: Kees Tabak

Wat een combinatie. In 2007 speelde New Cool Collective ook op het Klein Grenzenloos Festival. Maar toen we vorig jaar in Paradiso de combinatie van deze band met Typhoon zagen optreden waren we helemaal om. Binnenkort verschijnt een EP van New Cool Collective met Typhoon.

New Cool Collective staat al sinds 1994 bekend om het unieke geluid: een mix van jazz, dance, latin en salsa. Een band die, nationaal en internationaal, zowel de clubscene voor zich weet te winnen als het jazzpubliek weet te imponeren. In 2000 won de band de Edison Jazz Award, en heeft een grote ervaring opgebouwd in binnen en buitenland.
De vele concerten en festivals van Europa tot Afrika en Canada leidden tot inspirerende ontmoetingen die hebben bijgedragen aan een nieuw geluid. New Cool Collective staat altijd garant voor een jazzy en dansbare party.

Typhoon is een rappende tekstvirtuoos die zich niet verschuilt achter een pose, maar zich open en eerlijk durft op te stellen. Zijn raps zijn niet simpel, maar eerder rauw en confronterend voor hemzelf en de luisteraar. Zijn debuutalbum Tussen Licht & Lucht (2007) gooide hoge ogen bij muziekliefhebbers en critici, zijn live-show staat als een huis. Eén van de hoogtepunten in zijn carrière is het concert met jazzformatie New Cool Collective in de zomer van 2008 in Paradiso.
Al in 2004 won hij de Grote Prijs van Nederland en in 2007 de Essent Award. Tijdens het Buma Harpen Gala op 5 maart 2009 ontving hij de Zilveren Harp.
Typhoon vormt samen met Sticks en Rico (van voormalig Opgezwolle) en producer A.R.T. ook de formatie 'Fakkelbrigade'.

Bezetting

Benjamin Herman  sax
Anton Goudsmit  gitaar
Cyril Directie  drum
Frank van Dok  percussie
Willem Friede  keyboard / arranger
Jos de Haas  percussie
Leslie Lopez  bas
David Rockefeller  trompet