18 april 2009

Albert Niland

singersongwriter

Albert Niland

Mix Ierse melancholie en briljant gitaarspel met een soepele aangename stem en je hebt het hartverwarmende geluid van Albert Niland.

In 1999 werd Albert gevraagd als sologitarist voor de wereldtournee van 'Riverdance'. Na de aardbol drie keer te zijn rond geweest met deze show, besloot hij in 2003 zich weer meer te richten op z’n oude liefde: het zingen. Vervolgens ging het snel. Hij was veel op de nationale tv in Ierland, speelde met Ierse helden als Planxty op hun reünieconcert en in het voorprogramma van Christy Moore tijdens diens Ierse tour en concert in Brussel.

Hij nam al een aantal albums op waaronder één met producer Brian Masterson, die ook de albums uitbracht van U2, Marc Knopfler, Kate Bush en Emmylou Harris.

In februari 2008 is z’n laatste, live in Paradiso opgenomen, cd uitgekomen. Op dit moment werkt hij aan z’n volgende studioalbum dat begin 2009 het daglicht zal zien.

Het Parool

“Albert Niland zet met liefde zijn grensoverschrijdend gitaarwerk, zoals rock, flamenco en lyrische noten, onder zijn Ierse wortels.”

Irish Examiner

“Als er een judograad voor gitaarspelen was, dan had Albert de zwarte band”

Informatie

Locatie:
Tuinzaal de Burcht

Website

www.albertniland.com