11 december 2010

De Nazaten

Grenzenloos festival

De Nazaten
foto: Joke Schot

FRESEKO BROKI: DE NAZATEN & TONINHO FERRAGUTTI

Na het avontuur met James Carter verdiepen De Nazaten zich meer in de Braziliaanse muziek. Wie konden zij dan beter benaderen dan de meesteraccordeonist Toninho Ferragutti uit São Paulo, die probeert de actuele muziek van Brazilië een injectie te geven door er regionale elementen (choro, forró en gafiera) aan toe te voegen. Hermeto Pascual noemde hem de beste accordeonist ter wereld. Hij speelde op het North Sea Jazzfestival 2008 in het Maria Schneider Orchestra en in 2010 tradt hij er op in Volga met Túlio Mourão en Nonato Luiz.

Tevens zal de van oorsprong Braziliaanse, jonge saxofonist en componist Yedo Gibson (São Paulo) deel uitmaken van de bezetting. Zijn ontmoeting met Spok en De Nazaten in 2009 bij RIFF gaf Gibson een nieuwe kijk op de oorspronkelijke Braziliaanse muziek en zijn vertolkers. Zijn enthousiasme, compositorische kwaliteiten en kennis van de Braziliaanse muziek worden ingezet voor Freseko Broki.

Met de inbreng van de virtuoze saxofonist Pieter Ubbels (NL) wordt Freseko Broki een compleet en spannend Surinaams / Braziliaans feest.

Toninho Ferragutti (BR) accordeon

Bezetting

Robby Alberga  gitaar
Michael Simon  trompet
Klaas Hekman  piccolo, sopraan- en bassax
Carlo Ulrichi Hoop  conga's en Surinaamse percussie
Keimpe de Jong  sopraan- en tenorsax
Jermaine Forster  drums
Chris Semmoh  skratyi en Surinaamse percussie
Patrick Votrian  trombone en sousaphone

Informatie

Locatie:
LAKtheater

Websites

www.nazaten.nl
www.dutchlatincollective.nl