11 december 2010

Calefax Rietkwintet

Grenzenloos festival

Calefax Rietkwintet
foto: Deen van Meer

Na ruim zeshonderd concerten in twintig landen is het Calefax Rietkwintet te beschouwen als één van de meest succesvolle kamermuziekgroepen van Europa. Het kwintet heeft van zijn unieke bezetting van riet-instrumenten een aantrekkelijke en veelgevraagde verschijning gemaakt op zeer uiteenlopende kamermuziekpodia. De groep, die zich opmaakt voor een 25-jarig jubileum in 2010, speelt staande en koppelt zijn uitzonderlijke speelkwaliteiten aan een ongedwongen presentatie waarmee het publiek van alle leeftijden bereikt.

Calefax won diverse grote Nederlandse muziekprijzen en werd onlangs als enige muziekensemble genomineerd voor de Amsterdamprijs. De leden van Calefax hebben naam gemaakt met hun eigen, op het rietkwintet-lijf geschreven, arrangementen. Een kleine zeventig nieuwe voor Calefax geschreven werken, van componisten uit binnen- en buitenland completeren het repertoire dat vele eeuwen muziekgeschiedenis omvat.

Voor het 2009/10 seizoen staan samenwerkingen met slagwerker Arnold Marinissen, pianisten Ivo Janssen en Michiel Braam, en organist Geert Bierling op het programma. Calefax tourt dit seizoen naar Japan, de Verenigde Staten, Duitsland, Spanje en Engeland, maar is ook veelvuldig in Nederland te beluisteren. Terugkerende locaties zijn het Amsterdamse Concertgebouw (Kleine Zaal) en Muziekgebouw aan ’t IJ, de Rotterdamse Doelen en Vredenburg in Utrecht.

Bezetting

Oliver Boekhoorn  hobo
Ivar Berix  klarinet
Raaf Hekkema  saxofoon
Jelte Althuis  basklarinet
Alban Wesly  fagot

Informatie

Locatie:
LAKtheater

Website

www.calefax.nl