20 november 2013

Bertolf met “Her majesty”’

Back to Abbey Road - The Beatles programma

Bertolf met “Her majesty”’

And what if The Beatles had stayed together

Hoe kan het dat vier jongens die allemaal werden geboren in of rond het jaar dat John Lennon werd vermoord zo bezeten zijn van The Beatles?

Dat jaar 1980, waarin de droom dat The Beatles ooit weer bij elkaar zouden komen, definitief vervloog.

De Fab Four uit Liverpool hebben duidelijk niet alleen hun eigen generatie geinspireerd, maar ook de volgende. Zo zeer zelfs, dat Bertolf Lentink, Bauke Bakker, Gertjan van der Weerd en Dirk Schreuders van Beatle-tributeband Her Majesty elke noot van elke Beatle-plaat uit hun hoofd kennen. Zij speuren het internet af voor elke bootleg, elke onbekende opname. Allemaal omdat het zo ongelofelijk jammer is dat er niet nog meer muziek is van The Beatles dan ze al kennen.

Daarom fantaseren zij in deze voorstelling over wat er was gebeurd als The Beatles na hun fantastische laatst opgenomen plaat “Abbey Road” bij elkaar waren gebleven. Welk album hadden zij in 1971 kunnen uitbrengen?

(George Harrison bracht in 1970 het majestueuze driedubbelalbum “All Things Must Pass” uit, John Lennon kwam met zijn Primal Scream-album “Plastic Ono Band” en daarna “Imagine”, McCartney releaste zijn gelijknamige solodebuut en daarna “Ram” en Ringo Starr maakte het album “Sentimental Journey”)

Een album waar onder andere “Maybe I’m Amazed”, “Instant Karma”, “Imagine” en “All Things Must Pass” op staan, is dat misschien nog wel een beter album dan “Abbey Road”?

Gelardeerd met prachtige verhalen en achtergronden, speelt Her Majesty voor de pauze intergraal de plaat die The Beatles zelf nooit live speelden: Abbey Road. Maar daar blijft het niet bij: na de pauze spelen ze de plaat die zelfs nog nooit iemand gehoord heeft, de plaat die The Beatles in 1971 hadden kunnen uitbrengen!

Bezetting

Bertolf Lentink  
Bauke Bakker  
Gertjan van der Weerd  
Dirk Schreuders  

Informatie

Locatie:
Qbus

Website

bertolf.nl