16 maart 2013

Quatro Ventos

Fado

Quatro Ventos

Het fadokwartet Quatro Ventos rond de Portugese zanger/gitarist Emanuel Pessanha brengt met Mitos e Lendas wederom een prachtig avondvullend muziekprogramma met de Portugese fado als muzikaal ankerpunt. Mitos e Lendas is een muzikale ontdekkingsreis gebaseerd op de rijke bron van Portugese mythen en legendes. Een inspirerend uitgangspunt voor een boeiende avond Portugese fadomuziek.

Na de succesvolle tournees van de afgelopen jaren is Mitos e Lendaswederom een afwisselend fadoprogramma waarin naast bestaande, vooral veel eigen composities te horen zijn. Dat Quatro Ventos populair is moge blijken uit de vele uitverkochte concerten en de talloze positieve reacties van publiek en pers.

Fado wordt vaak geassocieerd met enkel kommer en kwel; Quatro Ventos brengt met Mitos e Lendas echter naast meeslepende fado’s en emotionele ballades ook optimistische en vrolijke liederen en geeft bovendien tekst en uitleg om het publiek maximaal bij het concert te betrekken. 

Emanuel Pessanha heeft met Quatro Ventos sinds 1996 een ijzersterk en succesvol fado-ensemble in handen. Hij wordt op het podium vergezeld door Rafael Fraga op Portugese gitaar, violiste Aili Deiwiks en contrabassist Lucien Matheeuwsen/Norbert Leurs.

de Volkskrant:

‘Fado vol emotie en smaakvol gedoseerd…’ ‘…een geweldige band!’ ‘…meeslepende muziek met warmte gespeeld…’ ‘Emanuel Pessanha heeft een prachtige, donkerbruine stem en treft de juiste toon tussen ontspanning en passie. Volks en poëtisch, zoals het hoort bij fado.’

Bezetting

Emanuel Pessanha  zang & gitaar
Rafael Fraga  Portugese gitaar
Aili Deiwiks  viool & piano
Norbert Leurs of Lucien Matheeuwsen  contrabas

Informatie

Locatie:
Qbus

Website

www.quatroventos.nl