9 maart 2013

W.Victor

Italiano-cabaret-balkan-fanfare-deluxe-fiesta total!

W.Victor

W.Victor is muzikaal niet voor één gat te vangen en demonstreert dat zowel live als op zijn vierde en lovend onthaalde cd ‘Rotto’ "Een te gekke soundtrack voor een lange hete zomer!" jubelde RifRaf.

De titel ‘Rotto’ is het Italiaanse woord voor ‘kapot’ en dat vat treffend de dynamiek en de totale overgave samen waarmee W.Victor musiceert: doorgaan tot je er bij neervalt! Wie hem ooit live bezig zag, kan hiervan getuigen! Geruggesteund door 5 doorwinterde muzikanten (o.a Daau ) troont hij zijn publiek mee naar een uitbundig Mediterraans volksfeest.

W.Victor is het alter ego van Wim Avonts, een allround muzikant en bezige bij. Met reeds 4 solo-albums op zijn conto: Love songs out of tune 2005, European Pictures 2006, Hotel International 2008 en Rotto 2011

Als drummer was hij vroeger actief in bands als The Survivors Of The Titanic, Milk The Bishop, Virginia Woolf en Schwarzwaldklinik. In die hoedanigheid toerde hij ook met K’s Choice in Engeland. Later produceerde hij samen met Peter Vermeersch het debuut album van Think Of One, werkte hij mee aan de TV-serie ‘Terug Naar Oosterdonk’, schreef muziek voor o.a Het varken van Madonna en voor internationaal bejubelde kortfilms als Vincent en A piece of Cake. Hij behaalde de finale van Radio 1 Belgosong (De grootste Belg) met het nummer ‘Une Ballade Pour Toi’. (een ode aan Jaques Brel). Zijn debuut-cd werd album van de week op Radio1.

Bezetting

W.Victor  leadzang
John Gommers  soprano, bariton, clarinet
Bert de Pauw  drums
Mario Conjaerts  tuba, cornet
Luc Truyens  piano
Hannes D’Hoine  double bass

Informatie

Locatie:
Qbus

Website

www.wvictor.be