16 februari 2013

Windseeds (Marco Hilgeman + Friends)

Jazzy world music

Windseeds (Marco Hilgeman + Friends)

Windseeds is een band waarin versterkte (elektro-akoestische) harp centraal staat. De band speelt instrumentale stukken en de stijl kan het best worden omschreven als 'jazzy world music', gezien de diversiteit aan muziekstijlen van de composities. Deze zijn van de hand van harpist Marco Hilgeman, oprichter van de band, die voorheen al in verschillende Leidse bands op gitaar en basgitaar actief was (o.a. The Vibe, Ska-D-Lite).

Van oorsprong gitarist en sinds halverwege de jaren '90 actief op harp, heeft hij zich sinds enkele jaren vooral toegelegd op dat laatste instrument. Een aantal jaar geleden is uit een jamsessie met bevriende muzikanten van de Leidse scene het project Windseeds ontstaan.

De huidige bezetting: op harp Marco Hilgeman, op drums Martijn Groen, op percussie Gijs van Straalen en Ron Souhoka, op saxofoon Hans van Scharen; allen geroutineerde muzikanten uit de Leidse scene die hun sporen in de muziek ruimschoots hebben verdiend.

Geïnspireerd door de stijl en sound van de Zwitserse harpist Andreas Vollenweider (sinds de jaren '80 wereldwijd geroemd om zijn vernieuwende harpgeluid) geeft Marco met zijn elektro-akoestische harp deze stijl een nieuwe impuls, met een verfrissend geluid door interessante combinaties van ritmes en instrumenten. 

Hoe dit geheel klinkt kan u op 16 februari gaan beluisteren en bekijken in de X tijdens de CD presentatie van het gelijknamige album 'Windseeds'. 

Bezetting

Marco Hilgeman  harp
Martijn Groen  drums
Gijs van Straalen  percussie
Ron Souhoka  percussie
Hans van Scharen  saxofoon

Youtube

Informatie

Locatie:
Qbus

Website

windseeds.bandcamp.com