22 december 2013

Windstreken met Pieter de Mast & Collegium Musicum

CD-presentatie: Mundum Renovavit

Windstreken met Pieter de Mast & Collegium Musicum

Windstreken Kwintet & Collegium Musicum o.l.v. Gilles Michels

Met Leonard Evers en Nicole Jordan

Ensemble Windstreken, grenzeloze en unieke muziek door 6 topmusici! Windstreken speelt muziek uit verschillende windstreken en bovendien worden instrumenten gebruikt zoals fluit, sax, orgel en stem, waarbij wind of lucht essentieel is.
Het ensemble legt verbindingen tussen verschillende muziekstijlen, waarbij het ontdekken van verrassende klankcombinaties centraal staat.
De combinatie van instrumenten en van muziekstijlen (jazz-, arabische, indiase- en westerse klassieke muziek) is volstrekt uniek. Ondanks de ogenschijnlijk grote verschillen tussen genoemde tradities zijn er belangrijke overeenkomsten te vinden.
CD’s en concerten worden steevast met de hoogste waardering ontvangen.

Kamerkoor

Vanmiddag zal Windstreken samenwerken met het kamerkoor van Collegium Musicum o.l.v. Gilles Michels. De ensembles zullen afwisselend maar ook samen te horen zijn. De muziek is voor een belangrijk deel geschreven en gearrangeerd door het aanstormende Leidse compositietalent Leonard Evers (b.1985).

Nicole Jordan is een Canadese sopraan, geboren in Trinidad maar al jaren woonachtig in Nederland. Ze is gespecialiseerd in kamermuziek en middeleeuwse muziek. Ze geeft wereldwijd optredens met diverse kamermuziekensembles waaronder The Harp Concert,  Concerto Copenhagen en haar eigen Alchemy ensemble. Voorjaar 2014 zingt ze in de operaproductie Porgy and Bess met de Royal Danish Opera.

Het Leidse Collegium Musicum Kamerkoor bestaat uit ca. 20 ervaren leden van het Collegium Musicium Grootkoor. Jaarlijks staan er o.a. twee Bachcantates op hun programma. Het koor staat onder leiding van Gilles Michels.

Stentor dagbladen n.a.v. concert op 17/6/2012 Kapel op ’t Rijsselt:

“…dit is geen muziek meer, dit is een beleving… een kruisbestuiving waar de ware liefhebber wel van moét smullen… een schot in de roos dit concert !” ****.

de Volkskrant:

“één van de opmerkelijkste formaties in Nederland” *****

 

Bezetting

Pieter de Mast  sopraansaxofoon, dwarsfluit, altdwarsfluit
Sebastiaan van Delft  kistorgel
Udo Demandt  percussie
Kamal Hors  ud en zang
Jörg Brinkmann  cello
Nicole Jordan  sopraan
Leonard Evers  trompet

Informatie

Locatie:
Lutherse Kerk

Website

www.windstreken.com