5 april 2008

The Bowmans

Americana, singer-songwriter (folk, klassiek, vaudeville)

The Bowmans

De tweeling Sarah en Claire Bowman opereren onder de naam The Bowmans. Ze komen uit dezelfde stal als Ygdrassil. In 2004 verhuisde het duo van Davenport, Iowa naar New York. Daar groeide hun faam al snel. De dames hebben een uniek en geheel eigen geluid, dat echter heel goed in de Amerikaanse traditie past. Americana, singer-songwriter, klassiek, vaudeville, noem een stroming en The Bowmans vertonen er wel trekjes van. Nieuwsgierig en verrassend. Op volstrekt unieke wijze gemixed tot een muzikaal explosief mengsel dat vertedert, verbaast, ontroert en aangenaam prettig verplettert.

Dit jaar kwam hun succesvolle CD Far from home uit in de Verenigde Staten. Een Europese release ligt in de verwachting. De groep was op het festival 'Folk in de Wâlden' één van de grote verrassingen.

Fred Schmale in Mazzmusikaz:

"[...] adembenemend mooi. [...] de muziek grijpt je bij de strot, bij je ballen of welke andere doorvoor gevoelige plek dan ook. Wat een schitterende songs, wat een prachtige samenzang, wat een afwisseling  in de arrangementen."

Bezetting

Sarah Bowman  zang, gitaar
Claire Bowman  zang, handpiano, triangel

Informatie

Locatie:
Tuinzaal van Sociƫteit de Burcht