17 mei 2014

No Blues

Arabicana (folk, blues, country en Arabische muziek)

No Blues

Na vier succesvolle albums en bijna tien jaar on the road slaat NO Blues met ‘Kind of NO Blues’ nieuwe wegen in. Wat begon als filmmuziek voor een documentaire door Paul Rosenmöller over de Arabische Lente is uitgegroeid tot een volwaardig dubbelalbum, vol met unieke live opnames en nieuwe nummers waarop muzikanten uit binnen- en buitenland een gastbijdrage leveren. Blazers, strijkers, dichters en spoken word verlenen het vertrouwde Arabicana-geluid van NO Blues een nieuwe toekomst.

In 2004 nodigt artistiek leider Rob Kramer van productiehuis Oost-Nederland drie snaarvirtuozen uit voor een driedaagse sessie die moet resulteren in een gezamenlijk concert. Uit de spontaan ontwikkelde synergie tussen Anne-Maarten van Heuvelen (bas), Ad van Meurs (gitaar) en Haytham Safia (u’d - Arabische luit) rollen nadien een hoop optredens plus vier NO Blues-albums. Weidse Arabische toonladders vermengen zich spontaan met strakke bluesschema’s. Vanaf 2007 wordt NO Blues met de komst van percussionist Osama Maleegi een kwartet. Ondertussen veroveren ze ook buiten Nederland de podia in Frankrijk, Griekenland, Mexico dan wel de ether in vele Arabische landen.

Arabicana

De term ´Arabicana´ vind je in geen enkele muziekencyclopedie, tenzij in combinatie met de groep NO Blues. Want wat ooit begon als een terloops experiment ontpopte zich tot een volslagen nieuwe muziekstijl. Ze noemden het zelf ´Arabicana´, als aanduiding voor hun unieke mix van Americana (folk, blues, country) en Arabische muziek.

Discografie

  • Farewell Shalabiye (2005)
  • Ya Dunya (2007)
  • Lumen (2009)
  • Hela Hela (2010)
  • Kind of NO Blues (2013)

Bezetting

Ad van Meurs  zang, gitaar
Haytham Safia  zang, u’d
Osama Maleegi  percussie
Anne-Maarten van Heuvelen  zang, bas
Ankie Keultjes  zang, synthesizer

Informatie

Locatie:
Qbus

Website

www.noblues.nl