29 november 2014

Rubatong

Blues, Americana, rock en geïmproviseerde muziek

Rubatong

Zanger Han Buhrs grossiert al jaren in scheefgetrokken songs, met een gehele eigen kijk op de (muziek)wereld. Voorheen deed hij dit onder meer bij de The Schismatics en Palinckx, en tegenwoordig stuurt hij zijn hersenspinsels de wereld in via Rubatong. Muzikaal bewandelt de groep een pad dat zich kronkelend langs blues, Americana, rock en geïmproviseerde muziek beweegt zonder nadrukkelijk het een of het ander te zijn.

Behalve in het gruizige, maar tegelijk ook lenige stemgeluid van Buhrs heeft het kwartet sterke troeven in de slidegitaar van René van Barneveld (bekend van de fameuze Urban Dance Squad) en de diversiteit van (klassiek geschoold) slagwerkster Tatiana Koleva. De combinatie van het spookachtige bottleneckgeluid en de stalen klank van de vibrafoon is hierin wel heel bijzonder. De zangerige akoestische basgitaar van Luc Ex (ex The Ex) is een verbindende factor, die ook aanstuurt en opport.

Buhrs kiest in zijn teksten soms voor surrealistische beelden of taalspel, maar even zo goed betrekt hij politieke stellingen, in het Nederlands, Engels, Frans of in een hilarisch nep-Duits.

De titelloze debuut-cd van Rubatong werd bijzonder enthousiast ontvangen door de muziekpers.

Jacob Haagsma in Oor:

'Een plaat vol avontuur, handig ingepaste improvisaties en surrealistische liedjes,'

Bezetting

Tatiana Koleva  vibrafoon, percussie
René van Barneveld  gitaar
Han Buhrs  zang
Luc Ex  basgitaar

Youtube

Informatie

Locatie:
Qbus

Website

www.tumultmusic.com