7 oktober 2015

Taberna Mylaensis

“We zijn allemaal emigranten”

Taberna Mylaensis

"Semu tutti emigranti" is de titel van de nieuwe cd van Taberna Mylaensis. Een project van Luciano Maio en Annemarie Schokker, geproduceerd door Pan Records van Bernard Kleikamp.

Een jonge Tunesische emigrant ontmoet een oude Siciliaanse emigrant en vertelt hem over de reis die hij heeft afgelegd om zijn toekomstdromen te verwezenlijken. De ontmoeting vormt het begin van een muzikale vertelling waarin de twee die in verschillende tijdperken huis en haard verlieten, nader tot elkaar komen. Het verhaal strekt zich uit over de diverse composities van de cd, een moderne odyssee waarin de persoonlijke verhalen van emigranten in het Middellandse Zeegebied samenkomen in heden en verleden. Het zijn verhalen van hoop, angst, dramatische gebeurtenissen en gevoelens die wij allemaal gemeen hebben.

Een zeer actueel onderwerp, door Taberna Mylaensis op gepaste wijze muzikaal vormgegeven.
In Siciliaans dialect zingen en vertellen ("cantanu e cuntunu") de Siciliaanse troubadours het verhaal van een man, Mohamed, dat het verhaal van vele mannen en vrouwen is. Het geheugen van de afzonderlijke individuen is komen te vervallen binnen de enorme aantallen reizigers die zich vanuit Afrika over zee bewegen richting Europa en waarvan slechts zij die geluk hebben de overkant bereiken. Aantallen waarvoor woorden, gevoelens, hoop en emoties te kort schieten. Maar niet in de muziek van Taberna Mylaensis.

Bezetting

Luciano Maio  zang, gitaar, mandoline
Antonia Vasta  accordeon, piano, bagpipe
Antonio Putzu  clarinet, sax
Francesco Bongiorno  percussie

Youtube

Informatie

Locatie:
Qbus

Websites

www.tabernamylaensis.com
soundcloud.com