28 november 2015

Batido Ensemble

Flamenco, Balkan, jazz, Arabisch

Batido Ensemble

(de oude naam is Nazim Piskin Ensemble)

Het Batido Ensemble staat bekend om zijn verbeeldend vermogen van het verklanken van diepe emoties en eeuwenoude verhalen. De rijke klanken van groep zijn een waaier van warme muzikale variaties waarin de filosofische achtergrond en benadering van ervaringen in het leven een grote rol spelen.

Het ensemble speelt wereldmuziek zoals pure flamenco (soleares, bulerias, rumba's en tango's) en ook moderne flamenco, klassiek en jazz vermengen zich als vrije geluiden in het repertoire waarin de eigen composities van Nazım Pişkin en Susan Díaz de la Cruz de spil zijn. Muziek van Nazım Pişkin  heeft naast de Spaanse taal   een breed karakter waar ook de Turkse, Koerdische, Zazaki, Arabische en Armeensetaalgroepen een wereldse invloed aan geven.

Het ensemble laat zich inspireren door zowel het tastbare als het ondoorgrondelijke. Het vertelt van de meeslepende liefde, van ontbering, van de onherbergzaamheid van de natuur en van ballingschap van eigen land maar ook als mens in zichzelf. Niet alleen verdriet en heimwee kenmerken dit ensemble maar ook de bezieling in het vertolken van troost, schoonheid en uitbundige blijdschap. Puur traditionele klanken, maar dan toch plots die onverwachte wending. De zoektocht naar het mystieke en het vinden van rust in meditatieve klanken laten het publiek het poëtische karakter van de groep beleven.

De muzikanten van deze groep speelden overal in de wereld en gingen op tournee naar de Verenigde Staten, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Polen, Denemarken, Iran en Turkije.

Bezetting

Nazım Pişkin  Flamenco guitar, vocals
Susan Dí­az de la Cruz  Violin, vocals, cajón, bendir
Nanja Bakker  Harp, vocals
Michael Buerger  Double bass
Sinan Arat  Ney, kaval, bansuri, flute, vocals

Informatie

Locatie:
Qbus

Website

www.batidoflamenco.com