12 september 2020

Van Rijn Festival / Poëzienacht met Duo Qasyoun

Traditionele en populaire muziek uit de Oriënt

Van Rijn Festival / Poëzienacht met Duo Qasyoun

Van Rijn Festival / Poëzienacht

Van vrijdag 11 t/m zondag 13 september vindt op De Burcht in Leiden het Van Rijn Festival plaats. Naast o.a. het OpenLuchtHotel is ook de Poëzienacht op zaterdag 12 september onderdeel van het festival.
http://fieldsofwonder.nl/voorstellingen/129-poezienacht

De Poëzienacht is een avond vol poëzie die geschreven is en wordt voorgedragen door diverse dichters. Het programma is ontstaan in samenwerking met Anne ter Beek en Christiaan van Minnen (INDEX Poetry Books Leiden) en Han Ruijgrok (Stichting Leids Literair Landschap).
Er zullen inspirerende, ontroerende en verrassende bijdragen te horen en zien zijn van o.a. Anton Korteweg, Martin Aart de Jong, Eva de Vries, Asha Karami en Echte Mensen
De avond wordt muzikaal opgeluisterd i.s.m. Echte Mensen, wervelende Indiase dans door Satish Dance Company en i.s.m. Muziekpodium De-X de Syrische klanken van DUO QASYOUN.

Duo Qasyoun bestaat uit twee zussen. Jawa Manla (ud & zang, 24 jaar) is één van de grootste muzikale talenten van Syrië. Op jonge leeftijd trad ze al op met gerenommeerde orkesten. Shaza (qanun, 16 jaar) is het jongere zusje van Jawa. Samen vluchtten ze met hun familie uit Syrië naar Nederland in 2015.

Op 1 januari 2016 speelde het duo hier al samen met het Nederlands Blazers Ensemble tijdens het Nieuwjaarsconcert en zijn sindsdien regelmatig op de podia en festivals te zien.

DuoQasyoun speelt twee korte sets met oriëntaalse muziek (Arabisch en Turks), zowel klassiek, als volks-, en populaire Arabische muziek. Tevens spelen de zussen eigen, hedendaagse composities.

Kaarten kosten 15,00 €
Kaarten kunnen besteld worden op:
https://www.nowonlinetickets.nl/Shop/EventDetails/82A563CE6E713BE0810BBD7913970EEC?fbclid=IwAR0T9pQvPcHhk_P_VUcm7zRXYUCOQBpQ0UbcGZDeJ2g2UNdNzMoQF5gMqpQ

 

Bezetting

Jawa Manla  zang, ud (luit)
Shaza Manla  qanun (citer)

Youtube