4 april 2015

Windstreken

Windstreken

Windstreken presenteert i.s.m. zangeres Nicole Jordan en de Leidse componist Leonard Evers een spannend nieuw muziekprogramma getiteld SHE, waarin de rol van de vrouw in de muziek en de poëziekunst door de eeuwen heen wordt belicht. Leonard Evers heeft speciaal voor dit programma gedichten van belangrijke Nederlandse dichteressen op muziek gezet voor Windstreken en Nicole Jordan. Vanavond gaan een aantal van deze composities in première.

Windstreken werd in 2004 opgericht door fluitist/saxofonist/componist Pieter de Mast.
Ensemble Windstreken legt verbindingen tussen zeer uiteenlopende muziekstijlen. De muziek kan worden omschreven als een combinatie van jazz-improvisatie met middeleeuwse en hedendaagse klassieke muziek alsmede met noord Afrikaanse en Indiase muziektradities.

Concerten en cd’s van Windstreken worden zeer lovend ontvangen. Er werden vier cd’s uitgebracht en tal van concerten gegeven o.a. tijdens het Internationaal Orgelfestival, Malta Arts festival, Gaudeamus muziekweek, Sfinks mixed (B) en vrije geluiden tv.

De unieke klank van het ensemble wordt in het nieuwe programma SHE verder verrijkt met prachtige vocale bijdragen van sopraan Nicole Jordan in gloednieuwe composities van Leonard Evers.

Nicole Jordan is een Canadese sopraan, geboren in Trinidad maar al jaren woonachtig in Nederland. Ze is gespecialiseerd in kamermuziek en middeleeuwse muziek. Ze geeft wereldwijd optredens met diverse kamermuziekensembles waaronder The Harp Concert, Concerto Copenhagen en haar eigen Alchemy ensemble. Voorjaar 2014 zong ze in de operaproductie Porgy and Bess met de Royal Danish Opera. Momenteel doceert zij aan de de Codarts/Hogeschool voor de kunsten te Rotterdam.

Leonard Evers (Heerlen, 1985) studeerde cum laude af aan Codarts/Hogeschool voor de kunsten te Rotterdam. Hij componeert en arrangeert voor verscheidene ensembles. Zo scheef hij ondermeer voor ensemble De Ereprijs, het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Gelders Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Magogo Kamerorkest, Zapp4+Martin Fondse, Abbie de Quant en Remco Campert, het Orgelpark Amsterdam, het Nederlands kamerkoor en het Ricciotti Ensemble.
Met ensemble Windstreken maakte Leonard de cd’s Nouzha (***** Volkskrant) en Mundum Renovavit. Verder werkte Leonard aan verschillende muziektheaterstukken en documentaires.

Bezetting

Pieter de Mast  sopraansaxofoon, dwarsfluit, altdwarsfluit
Sebastiaan van Delft  kistorgel, orgel, harmonium
Kamal Hors  ud, zang
Jörg Brinkmann  cello
Udo Demandt  percussie
Nicole Jordan  zang
Leonard Evers  trompet

Informatie

Locatie:
Herengrachtkerk