14 oktober 2017

Dabke Night

Syrische avond met muziek, dans en eten uit Syrië

Dabke Night

In Utrecht en Eindhoven kennen ze het al en nu moet ook Leiden er aan geloven.
De enige echte Dabke Night.
Op zaterdag 14 oktober 2017 vindt de eerste Leidse editie plaats.

Tijdens Dabke Nights mixen we traditie, nieuwe gewoontes, culturen, en stijlen en brengen we alles samen op het podium en de dansvloer. Naast een live dabke band speelt de internationale DJ Matrub Arabische breaks & beats waarop je de hele avond blijft dansen.

WAT IS DABKE ?
Get ready to dance dabke like it's nobody's business!
Dabke (Arabisch: دبكة, letterlijk: stampen) is een modern Levantijns-Arabische cirkeldans. Het wordt uitgevoerd in Palestina, Libanon, Jordanië, Irak, Syrië en Saudi-Arabië.
Dabke combineert cirkeldans en line-dancing en wordt op grote schaal uitgevoerd op bruiloften, festivals en belangrijke gelegenheden. Tijdens Dabke Nights zie je geoefende Dabke dansers het publiek opzwepen maar de basis van de dans is snel te leren. 

SARSARIA
Samen met Nederlandse en Syrische vrienden vormde zanger Wasim Arslan uit Aleppo een band om een fusion te laten ontstaan tussen Arabische en Westerse muziek. Ze worden inmiddels veel gevraagd en organiseren ook eigen feesten in Amsterdam, om een andere kant van Syrië te laten zien en horen.

DJ MATRUB
Matrub is het alter-ego van mps PILOT, een van Nederlands bekendste tropical/world djs en producers. Speciaal voor de Dabke Night draait DJ Matrub een Dabke set met Arabische ritmes die je de hele nacht aan het dansen houden.

ARABISCHE MEZZE 
De hele avond kan je voor een klein prijs genieten van heerlijke huisgemaakte Arabische gerechten als Tabouleh, Humous, Kibbeh en zoetigheid om van te blijven eten.  

SHISHA LOUNGE
Geen Arabische avond zonder shisha! Wel in een aparte ruimte dus hoeft niet, mag wel :-)

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Dreaming of Syria. Kijk voor meer informatie op www.dabke-night.nl.

Prijs aan de zaal: € 10,00  - Studenten € 7,50 op vertoon van collegekaart.
Prijs online: € 10,00 - Kaarten online bestellen tot drie uur voor de voorstelling.

https://www.facebook.com/events/172929359919409/?acontext=%7B%22action_history%22%3A%22[%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22page%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22page_upcoming_events_card%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A[]%7D]%22%2C%22has_source%22%3Atru

Youtube

Informatie

Aanvang: 20:30 uur
Locatie:
QBus-zaal van het Muziekhuis
Middelstegracht 123
Leiden