16 april 2014

Makis Seviloglou

Wereldmuziek: Grieks

Makis Seviloglou

Makis Seviloglou (1967) is componist/tekstschrijver, zanger en bouzoukispeler. Hij brengt samen met zijn band in het voorjaar van 2014 zijn vierde muziekprogramma getiteld: Open Window. Zijn vorige tournees waren erg succesvol; tijdens het merendeel van de concerten in Nederland en België speelde Makis voor uitverkochte zalen.

Open Window is een afwisselend programma vol met de mooiste Griekse traditionals; melancholisch en meeslepend, maar vaak ook swingend en positef van toon. Deze traditionele liederen worden aangevuld met Makis' eigen repertoire. Makis Seviloglou wordt sinds een aantal jaren gezien als dé representant van de nieuwe generatie Griekse musici en componisten.

Zijn ontspannen en charismatische podiumpresentatie gecombineerd met Makis' uitmuntende musici maakt een concert van deze gigant tot een absolute aanrader voor elke (wereld)muziekliefhebber.

Makis' composities en arrangementen zijn melodieus, harmonieus, gecombineerd met de zo typerende en spannende Griekse ritmes. Geen wonder dat De Stem van het Griekse Lied, Haris Alexiou, hem als haar vaste componist/tekstschrijver heeft aangetrokken. Recent was Makis haar special guest tijdens haar succesvolle tournee door Australië.

Griekenland Magazine:

'Makis en zijn band behoren tot het beste wat Griekenland op dit moment muzikaal te bieden heeft'.

Heaven over de CD Anchors:

'Albums van dit kaliber openen nieuwe muzikale wegen en behoren tot het Europese culturele erfgoed.'

Difono:

'..hartverscheurende rijpheid van zijn teksten en zijn rijke stijl geven een nieuwe impuls...'

Informatie

Locatie:
Qbus

Websites

www.kyklosrecords.com
www.seviloglou.gr