3 juni 2017

Mujer_Klorica ft. Alicia Carrasco & Jose Manuel Leon

Een flamenco hommage aan de vrouw

Mujer_Klorica ft. Alicia Carrasco & Jose Manuel Leon

Mujer_Klórica is een project waarin verscheidenheid, gelijkheid en vrouwenrechten centraal staan. Voor dit bijzondere, hedendaagse project zochten en vonden Alicia Carrasco en José Manuel Léon hun inspiratie in diverse muzikale tradities en genres, met flamenco als rode draad.
Beide artiesten zijn afkomstig uit de havenplaats Algeciras in de provincie Cadiz.
Alicia Carrasco startte haar zangcarrière aan de zijde gitarist Paco Martin.  Met haar doorleefde stem en haar vrije benadering van het genre brengt ze de pure flamenco tot leven.  Ze won verschillende prijzen en werkte samen met grote namen zoals Carmen Linares en Ginesa Ortega. 
José Manuel Léon begon op 13-jarige leeftijd gitaar te spelen, onder de deskundige begeleiding van zijn vader Salvador Andrades. Hij lanceerde zijn eerste album Sirimusa live op het prestigieuze ‘Bienal de Flamenco de Sevilla’ in 2006, met veel succes tot gevolg. Daarna volgden er heel wat boeiende samenwerkingen, waaronder met Carmen Linares en Gerardo Nuñez, maar ook uitstapjes richting de jazz en electronica.
Waar veel flamenco-artiesten tegenwoordig nog steeds binnen het traditionele keurslijf blijven, laat Mujer_Klórica zien dat een frisse, hedendaagse benadering van de flamenco ook prachtige muziek oplevert, zonder overigens de kern en de ziel van de flamenco te verliezen (!). Flamenco is en blijft de basis, maar elementen uit de jazz en folk ontbreken niet. Daar komt nog de unieke klankkleur van de groep bij, mede door de bijzondere percussie en het wijdse geluid van de trompet. En last but not least de fantastische hedendaagse flamenco-dans van Karen Lugo, die perfect aansluit bij het geluid en de intentie van de groep. Een mooiere hommage aan de vrouw is moeilijk te vinden!

studenten betalen, op vertoon van collegekaart, aan de zaal: € 7,50

 

Bezetting

Alicia Carrasco  Cante
Karen Lugo  Baile Flamenco
Jose Manuel Leon  Gitaar
Audun Waage  Trompet
Ruven Ruppik  Percussie

Youtube

Informatie

Aanvang: 21:00 uur
Locatie:
Muziekhuis
Middelstegracht 123
Leiden

Website

mujer-klorica.es