25 februari 2017

Bart Wirtz "Beneath the Surface" (CD-presentatie)

jazz, hiphop, elektronica

Bart Wirtz

Saxofonist Bart Wirtz presenteert zijn meest persoonlijke album tot nu toe, Beneath the Surface, waarop jazz, hiphop, elektronica, verleden, heden en toekomst samenkomen.

‘Het hoofd versus het hart’ is het thema van Beneath the Surface, het meest recente album van altsaxofonist Bart Wirtz. De Nederlandse altsaxofonist slaat een nieuwe richting in met deze songs, die elk een andere emotie vertegenwoordigen. Wirtz reflecteert op het verleden, geeft zijn visie op de toekomst en grijpt het ‘nu’ met een blend van hiphop, jazz, funk, rock en elektronica.

Bart Wirtz maakt al meer dan 10 jaar deel uit van het Artvark Saxophone Quartet en speelt onder meer in New Rotterdam Jazz Orchestra.
Het in New York opgenomen album iDreamer (met o.a. Nicholas Payton) zorgde voor een stroomversnelling in zijn carrière en leverde hem de Edison Jazzism Publieksprijs 2012 op. De track Evolution of the Innocent belandde op een populaire Spotify-playlist en werd meer dan 3 miljoen keer gestreamd. Voor de opvolger Interview (2014) werkte Wirtz samen met de Amerikaanse trompettist Sean Jones. 

‘One of the finest young saxophonists in Europe today, Bart Wirtz adds his own personality to every note he plays.’ (Scott Yanow).

 

Bezetting

Bart Wirtz  sax/synthesizer/percussie
Alexander van Popta  toetsen
Kasper Kalf  bas
Niek de Bruijn  drums
Phil Martin  percussie/synthesizer/sounds

Youtube

Informatie

Aanvang: 21:00 uur
Locatie:
Muziekhuis
Middelstegracht 123
Leiden

Website

www.bartwirtz.com