18 december 2016

Zangeres Magda Mendes presenteert Portugese liederen

Portugese liederen

Zangeres Magda Mendes presenteert Portugese liederen

Magda Mendes werd geboren in Lissabon, na de Anjerrevolutie van 1974. Al jong raakte ze in de ban van de traditionele Portugese muziek die ze hoorde bij haar ouders en grootouders. Omdat Magda’s muzikale interesses de landsgrenzen van Portugal overschreden verhuisde ze naar Rotterdam om te studeren aan het Conservatorium aldaar.
Ze speelde in verschillende groepen, waarvan Luzazul de meest bekende werd.

Magda Mendes roept met haar muziek een oud gevoel op van diepgang, weemoed en verlangen. Als een eeuwenoude boom die zijn wortels diep in de aarde boort op zoek naar voedsel, houvast, overlevering.

Casa da Bôxa is haar eerste solowerk, een film en een cd opgenomen in het Portugese dorpje waar haar moeder vandaan komt, eigen composities geinspireerd op het Portugese platteland.

Haar tweede album, Silêncio is een ode aan de Fado, het levenslied uit haar geboortestad Lissabon. Ze zing zowel oud als nieuw geschreven Fado op een rauwe, indringende en verfijnde manier.

Samen met guitarist/componist Ward Veenstra en percussionist Udo Demandt zal ze u tijdens dit concert meenemen op een muzikale reis door Portugal.

 

Bezetting

Magda Mendes  zang, gitaar, ukulele
Ward Veenstra  Portugese gitaar, akoestische gitaar
Udo Demandt  percussie

Youtube

Informatie

Aanvang: 14:30 uur
Locatie:
Muziekhuis
Middelstegracht 123
Leiden