5 november 2016

Quinteto Criollo González Calo & Juan Seren

hedendaagse Tango

Quinteto Criollo González Calo & Juan Seren

Het Quinteto Criollo González Calo behoort met zijn moderne Tango repertoire tot een van de weinige bekende Tango groepen, die de traditie van het genre kan verbinden met de muziek van nu.
Het repertoire bestaat uit nieuwe stukken van de beroemdste tango componisten van deze tijd en nodigt uit om de traditionele tangomuziek te herbeleven.
Sinds 2012 treedt het kwintet met groot succes op in diverse theaters, milonga's en festivals, zoals het Buenos Aires Tango Festival en het Mendoza Vendimia Festival.
Een belangrijke focus van de groep is ook de reguliere samenwerking met diverse beroemde zangers van de tango en de muziek scene van Buenos Aires, bij voorbeeld met Juan Sera en Dolores Solá (La Quintana).
Mariano González Calo is componist, arrangeur, bandoneonist en docent.
Zijn eerste stappen als Bandoneonist zette hij in 2001 in een van de eerste nieuwe tango-orkesten van zijn generatie. Sindsdien heeft hij een belangrijke rol in de tango scene en zette hij tal van projecten op, zoals de "Milonga en Orsai "en de theater-school "Orlando Goñi", waar hij les geeft in Bandoneon en Tango Ensemble.
In 2005 richtte hij met Julián Peralta de groep Astillero Tango op, een van de meest beroemde tango groepen. Voor deze groep, heeft hij ook veel gecomponeerd. Met Astillero speelde hij op veel bekende festivals en podia over de hele wereld, zoals het North Sea Jazz Festival, het Montreal Jazz Festival, het London Jazz Festival, het Jazz Festival Ulsan, Sfinks en in het Weense Konzerthaus en het Tropentheater in Amsterdam. Hij werkte ook samen met andere bekende artiesten als Alfredo Casero, Omar Mollo en Ariel Prat.

De zanger Juan Seren begeleidt het kwintet op zijn tour.

Website van de band: http://mgcquinteto.com/

 

Bezetting

Jonatan Álvarez  gitaar
Emilio Cossani  gitaar
Pepe Gutiérrez  Guitarrón
Federico Maiocchi (speelt ook bij Astillero)  kontrabas
Mariano González Calo  Bandoneón (+ artistiek / muzikaal leider)
Juan Seren  zang

Youtube

Informatie

Aanvang: 21:00 uur
Locatie:
Muziekhuis
Middelstegracht 123
Leiden