12 maart 2016

Muziekpodium de X ism RGB Festival: dubbelconcert van: Azure Hiptronics + The Preacher Men

┬┤Ultrafunkatronicjazzhippop' en 'een nieuw jazz trio, een nieuw album, een nieuwe tour'

Muziekpodium de X ism RGB Festival: dubbelconcert van: Azure Hiptronics + The Preacher Men

Azure Hiptronics

In goeden doen sinds hun meest recente, veelgeprezen album, staat Azure Hiptronics aan de aanvang van een reeks energieke en meeslepende concerten! De komende liveshows vertellen een verhaal van bevreemding en thuiskomst met de in groove gedrenkte, eclectische en intense muziek van het conceptalbum Hiptronics.

Rogier, Federico, Luciano en David zullen het publiek meenemen in Hiptronics' wereld van surrealistisch avontuur, spelend te midden van kleurrijke en soms trippy beelden van de Franse kunstenaar Fabien Marcadet.

De band, die haar muziek 'Ultrafunkatronicjazzhippop' noemt, speelde eerder op podia als MASP (São Paulo, BR) en op North Sea Jazz (Rotterdam, NL).

Over Azure Hiptronics:
Gitarist Rogier Schneemann ontmoette een pianist tijdens een spontane en gedenkwaardige jamsessie waar beiden direct een muzikale vonk ervoeren. Ze besluiten samen te werken en rekruteren basmaestro Luciano Poli en drumvirtuoos David Barker. De geboorte van Azure!
Het resultaat van twee jaar hard werk werd vastgelegd op het debuutalbum 'When She Smiles', waarop 9 zelfgeschreven stukken geïnspireerd door het thema liefde. Het in eigen beheer uitgebrachte album werd goed ontvangen in de Amerikaanse en Europese pers en leidde tot tours door Nederland en Zuid-Amerika.
Nadat de pianist remigreerde naar Parijs, ontmoetten de overige bandleden muziekproducent en synthesizertovenaar Federico Solazzo en onmiddellijk ontstond iets geheel nieuws. Samen met enkele prominente gastartiesten, werd de metamorfose vastgelegd op het tweede album, Hiptronics.

Azure Hiptronics werkt op dit moment aan nieuw materiaal en bereidt tours voor door Azië en Europa.


The Preacher Men

The Preacher Men is hét nieuwe jazz trio bestaande uit Efraim Trujillo op saxofoons, Rob Mostert op de indrukwekkende Hammond B3 en Chris Strik op drums.

Vanaf 22 januari is het nieuwe album 'Preaching out loud' beschikbaar en verkondigen The Preacher Men hun groovy boodschap in clubs en op festivals in NL en BE.

Trujillo, Mostert en Strik.

Deze drie top muzikanten uit de Nederlandse jazz scene delen de liefde voor de klassieke hammond trio's uit de jaren '50 en '60.
Ieder voor zich hebben ze hun sporen in binnen- en buitenland verdiend. Als The Preacher Men gaan ze terug naar de tijd van Blue Note en Verve, de tijd van helden als Jimmy Smith, Jimmy McGriff, Lou Donaldson & Stanley Turrentine, de tijd van rokerige jazzclubs in Chicago en New York. Een diepgroovend Hammond orgel, een scheurende saxofoon en back beats waar je niet bij kan stilzitten!

The Preacher Men zetten een ‘steamy’ show neer waar het plezier maar ook het vakmanschap en talent vanaf spatten. De mannen zijn volledig op elkaar ingespeeld maar blijven elkaar uitdagen zodat de kleinste
muzikale verrassing kan leiden tot een intense improvisatie.


CD:'Preaching out loud' bevat naast favoriete covers van de heren, een aantal nieuwe, eigen composities. The Preacher Men touren in het voorjaar langs theaters en clubs, voor de zomer staan festivals gepland.

Bezetting

Azure Hiptronics:  
Rogier Schneemann  gitaar
Federico Solazzo  toetsen
Luciano Poli  bas en contrabas
David Barker  drums
The Preacher Men:  
Efraim Trujillo  Saxofoons (The Ploctones)
Rob Mostert  Hammond B3 ( Rob Mostert Hammond Group)
Chris Strik  Drums ( Amina Figarova)

Youtube

Informatie

Aanvang: 21:00 uur
Locatie:
Muziekhuis
Middelstegracht 123
Leiden

Websites

www.azurehiptronics.com
www.preachermen.nl