25 januari 2008

Nadara

Hongaarse volksmuziek, roma-liederen en roma-dansmuziek

Nadara
fotograaf: Daan van Os

Het orkest Nadara is één van de meest succesvolle zigeunerorkesten in Transsylvanië (Roemenië) en tevens één van de jongste. Deze nieuwe generatie virtuoze roma-muzikanten wordt niet alleen veel gevraagd voor de roma-en gadjo-bruiloften ter plaatse, maar ook op vele festivals in Europa.

Nadara oogstte grote successen in Italië, Spanje, Frankrijk, Monaco, België, speelde al in de grote zaal van het Concertgebouw en vervulde een belangrijke rol in de film TRANSYLVANIA van Toni Gatlif (hij maakte onder andere ook VENGO).

De bevlogen zangeres, accordeoniste en circusartieste Alexandra Beaujard trok per muilezel en huifkar door Europa.Uit de vele voortreffelijke zigeunerorkesten in de steden en dorpen van Transsylvanië,koos zij de beste musici om haar nieuwe band samen te stellen. Haar doel: het behoud van de traditionele zigeunerliederen en het traditionele (akoestische) orkesttype.

Behalve Hongaarse volksmuziek, roma-liederen en roma-dansmuziek uit Transsylvanië, Bihor en Banat, staat er Mahala buikdansmuziek op het programma.

Bezetting

Alexandra Beaujard  accordeon, dans, zang
Petre Ciurar  altsaxofoon
Andras Fodor  gitaar
Tibor Gondos  contrabas
Ferenc 'Tocila' Iambor  dans, viool
Gergely Köllö  kontra
Arabella Lakatos  (buik)dans
Relu Merisan  cimbaal
Ioan Ciorba  zang

Youtube

Informatie

Locatie:
Tuinzaal de Burcht