28 april 2013

TeZ en Kim Cascone

Soundscapes – dubbelconcert

TeZ en Kim Cascone

Op zondagmiddag 28 april zullen TeZ en Kim Cascone in Muziekhuis Qbus een dubbelconcert geven waarin het aanwezige publiek wordt uitgedaagd en aangemoedigd de grenzen van haar auditieve vermogens te verdiepen en te verleggen. Kortom, een niet te missen ervaring voor mensen die affiniteit hebben met de wereld van geluidskunst!

Maurizio Martinucci (TeZ) is een Italiaanse multi-media performer en producer die momenteel vanuit zijn woonplaats Amsterdam opereert. Hij heeft eerder intens met gelijkgestemde artiesten samengewerkt zoals Scanner en Taylor Deupree en nu dus Kim Cascone. Technologie is voor hem een manier om het begrip synaesthesie en de verhouding tussen licht, geluid en ruimte vorm te geven. Zijn optredens en installaties staan in het teken van een intense beleving van ruimtelijkheid en het oproepen van een inspirerende omgeving die aanzet tot auditieve verdieping.

Kim Cascone is een door de wol geverfde geluidskunstenaar die niet alleen veelvuldig musiceert maar ook veelvuldig over geluidskunst doceert en publiceert. Het eerstgenoemde doet hij regelmatig in combinatie met bekende musici zoals Alva Noto (Carsten Nicolai), Peter Rehberg en David Toop. Als assistent muziek editor leverde hij een aanzienlijke bijdrage aan een aantal klassiekers van David Lynch zoals Twin Peaks en Wild at Heart en als sound designer heeft hij meegewerkt in het ontwerp van nieuwe geluidstechnieken ten behoeve van de ontwikkeling van de computerspelindustrie. 

Informatie

Locatie:
Muziekhuis Qbus

Websites

www.tez.it
www.anechoicmedia.com