24 november 2007

Vincent Herring Earth Jazz Agents

A Soulful Explosion of Worldbop & Funk

Vincent Herring Earth Jazz Agents

Deze dynamische en energieke band speelde de laatste zeven jaar over de gehele wereld, op grote festivals en in de betere clubs. Zij mengen moderne jazz met funk. Cannonball en Nat Adderley zijn ermee begonnen: souljazz en de Earth Jazz Agents zetten die muzikale boodschap voort in deze tijd. Niet zo vreemd dat altsaxofonist Vincent Herring in 1986 opdook bij het kwintet van cornettist Nat Adderley tijdens het Key Town Festival in de Stadsgehoorzaal. Zij gaven een concert wat men niet gauw zal vergeten.

Vincent Herring behoort ongetwijfeld tot een van de meest toonaangevende altsaxofonisten van dit moment. Zijn eerste belangrijke engagement was in de band van Lionel Hampton. Sindsdien begon zijn ster te rijzen. Hij werkte behalve met Nat Adderley ook samen met o.a. Art Blakey and the Jazz Messengers, Horace Silver Quintet, de Mingus Big Band, Freddie Hubbard Quintet, de Dizzy Gillespie Orchestra en Nancy Wilson.

Pianist Anthony Wonsey had zoveel muzikale bagage, dat hij naar de Berklee College of Music ging. Hij heeft sindsdien met de top van de jazz gespeeld: o.a. Elvin Jones, Lenny White, Pharoah Sanders en Carmen Lundy.

Bassist Richie Goods heeft met vele artiesten over de gehele wereld gespeeld van Milt Jackson tot Will Smith en van Stanley Turrentine tot Alicia Keys. Met Steps Ahead en de Manhattan Transfer is hij op tournee gegaan.

Drummer Joris Dudli is lid geweest van de Vienna Art Orchestra en van 1979 tot 1985 speelde hij bij het Art Farmer Quintet. Ook was hij verbonden met The Zawinul Syndicate. Onlangs was hij met Benny Golson en Steve Grossman in Europa.

The Earth Jazz Agents vorzien oude stukken van een nieuwe jas en sluiten nieuw werk daarbij naadloos aan. Traditie en contemporary stijlen in optima forma smelten samen.

Informatie

Locatie:
Sociƫteit de Burcht