8 november 2007

James Carter en De Nazaten

"J.C. Meets Surinam"

James Carter en De Nazaten

James Carter: Amerikaans saxofoonwonder. Kent de jazzgeschiedenis als geen ander, weet alles van saxofoons en andere blaasinstrumenten. Maar als hij speelt, wordt alle ratio uitgeschakeld en weet hij vaak achteraf niet meer wat hij gedaan heeft. “Spelen vanuit een historisch standpunt is verraad aan de muziek”, zegt hij. Staat op zijn cd Concersion with the Elders met o.a. Buddy Tate en Lester Bowie.

Jazztimes schrijft over hem: 'One of the most technically startling musicians to ever play the saxophone or clarinet – in any of their variations or keys.'

De Nazaten: acht kaseko-musici die net als Carter vinden dat kaseko en jazz loten zijn aan één stam, met dezelfde spirit, energie en zucht naar avontuur en vernieuwing. Dat bewijst wel hun samenwerking met o.a. Hans Dulfer, Han Bennink en Misha Mengelberg.

Sinds zij in 2005 voor het eerst samenspeelden is Carter zo enthousiast geworden, dat hij speciaal voor deze nieuwe tour stukken heeft geschreven. We zullen daarin horen dat tussen de Missisippi Delta en de Surinamerivier meer overeenkomsten zijn dan we denken.

Bezetting

James Carter  sopraansax, tubax, baritonsax
Robby Alberga  gitaar
Klaas Hekman  piccolo/sopraansax/bassax
Carlo Ulrich  percussie
Keimpe de Jong  sopraansax/tenorsax
Carlo Jones  altsax
Gregory Kranenburg  drums
Chris Semmoh  skratyi
Patrick Votrian  trombone

Informatie

Locatie:
Tuinzaal de Burcht