3 november 2007

Quinteto Tango Extremo

Met: Gustavo Mozzi en Facundo Guevara

Quinteto Tango Extremo

Quinteto Tango Extremo – onder leiding van de jonge violiste Tanya Schaap – speelde eerder met groot succes in De X. De bezetting is ongebruikelijk (met o.a. accordeon en sopraansaxofoon). Inmiddels zijn er twee cd’s verschenen van de groep, getiteld El Silencio (2003) en Una Cosa Diferente (2004). Ze komen nu met een heel nieuw project.

Dit project van de Argentijnse Grammy award winnaar Gustavo Mozzi, in samenwerking met het Quinteto Tango Extremo neemt u mee naar een slapeloos en zwoel Buenos Aires. Gustavo Mozzi is geboren en getogen in deze stad. De meest typerende stijl voor Argentinië moet wel zijn de tango, maar buiten deze muziek is Argentinië ook nog de bakermat van zoveel meer stijlen. Alle met net zo’n sensualiteit en passie als de Argentijnse tango. Mozzi heeft zich al deze stromingen eigen gemaakt en ze verwerkt in zijn muziek.
Inmiddels heeft er in deze samenstelling al twee keer een tour plaatsgevonden. Eén keer langs de Nederlandse podia en één keer door Spanje en Italië. Verder speelden zij in 2006 tijdens het slotconcert van het Carnevale di Venezia voor 30.000 man publiek op het San Marco plein.

Bezetting

Gustavo Mozzi  gitaar
Facundo Guevara  percussie
Tanya Schaap  viool
Ben van den Dungen  saxofoon
Hans van der Maas  accordeon/bandoneon
Anna Elis de Jong  piano
Luc van Gestel  contrabas

Informatie

Locatie:
Tuinzaal de Burcht