23 februari 2008

Baraná Trio

Wereldmuziek/jazz

Baraná Trio

“Fantastische versmelting van jazz met wereldmuziek” (Dagblad v/h Noorden), “fenomenale wereldfusieband” (Moorsmagazine). Net als zijn gotere broer, het ensemble Baraná & Co, kan Baraná Trio rekenen op groot enthousiasme bij zowel pers als publiek. Turkse zanger en snarenspeler Behsat Üvez, jazzklarinettist Steven Kamperman en hedendaags accordeonist Bart Lelivelt hebben weliswaar verschillende muzikale achtergronden, maar in Baraná Trio blijken die tradities perfect samen te kunnen gaan.

Het thema van dit concert is geïnspireerd door het klassieke Turkse thema van de eeuwige liefde van de nachtegaal voor de roos. Dit thema wordt nu eens serieus, dan weer speels uitgewerkt. Vurige ballades en jachtige ritmes vormen het uitgangspunt voor avontuurlijke improvisaties.

Zanger Behsat Üvez speelde jarenlang in het Turkse staatsensemble, Steven Kamperman was onder meer te horen met Ernst Reijseger, Sean Bergin en Franky Douglas. Bart Lelivelt speelde met diverse topensembles zoals het Ives ensemble en het Nederlands kamerorkest, en is regulier te horen in het Charivari Trio.

Bezetting

Behsat Üvez  zang, ud, percussie
Steven Kamperman  rieten
Bart Lelivelt  accordeon

Informatie

Locatie:
Tuinzaal de Burcht

Website

www.barana.nl