2 februari 2008

La Primavera

Flamenco met dans

La Primavera
fotograaf: Remco van Blokland

La Primavera is een flamencogroep die opereert vanuit het hart. Zij probeert in ieder programma iets over flamenco aan haar publiek mee te geven. Het publiek zal voornamelijk voelen waar flamenco om draait: authentieke flamencozang, elegante en krachtige dans en virtuoze gitaarmuziek.

De Alameda is het centrale plein in de flamencostad Sevilla waar men zich rond 1900 liet vermaken door flamencoartiesten.
In deze periode ontwikkelde de flamenco zich tot een ware podiumkunstvorm.

Op dit plein, dat heden ten dage omgeven is door kroegen en restaurantjes en waar nog steeds tot diep in de nacht muziek gemaakt wordt, staan twee grote standbeelden van de kopstukken uit de flamenco. Aan de ene kant van het plein staat zanger Manolo Caracol en aan de andere kant zangeres La Nina de los Peines.
Deze beroemde zanger en zangeres hebben met eigen creaties hun stempel op de flamenco gedrukt en worden tot op de dag van vandaag nog geïnterpreteerd door de huidige flamencogeneratie.

La Primavera zal tijdens de voorstelling ‘Alameda’ het repertoire van deze zangers interpreteren en laat gouden tijden uit de flamenco herleven.

Na een serieus flamenco-optreden vol zang, dans en gitaar, zal de voorstelling worden afgesloten met een scène zoals we die nog iedere nacht op de Alameda kunnen meemaken; we zien een groepje mensen dat in een ongedwongen sfeer samen flamencomuziek maakt om maar geen afscheid van de nacht te hoeven nemen.

Bezetting

Erminia Fernandez Cordoba  zang
Carlos Denia  zang
Arturo Ramon  gitaar
Jonathan Sanchez Fernandez  dans
Mascha  dans
Ron van Holland  percussie

Informatie

Locatie:
Tuinzaal de Burcht

Website

www.masflamenco.com