7 november 2009

Fabiana Dammers - Lake Montgomery - Ro Halfhide

Fabiana Dammers - Lake Montgomery - Ro Halfhide
Fabiana Dammers  (foto: Jojanneke Claessen)  

Fabiana Dammers

Maak kennis met het authentieke stemgeluid en de opvallende verschijning van Fabiana Dammers, winnares van zowel de Juryprijs als de Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland 2008 in de categorie singer-songwriter. De eigenzinnige pop/folk songs die Fabiana schrijft blijven meteen in je hoofd hangen. Haar teksten raken de kern door hun eenvoud, uitgedrukt in melodieuze composities. In combinatie met een bezielde live-performance zorgen haar optredens geregeld voor een stille zaal.
De 24-jarige Fabiana begon zes jaar geleden haar singer/songwriter-carrière in IJmuiden. De half-Italiaanse trad met haar eigen werk op in veel Amsterdamse en IJmuidense kroegen, stond op podia als Paradiso, het Patronaat en de Melkweg en speelde in het voorprogramma van o.a. Sabrina Starke en Van Dik Hout.
Muziek schrijven ziet Fabiana als een manier om de indrukken van het leven en de mensen om haar heen te verwerken. Haar droom is: de wereld rondtrekken om overal haar Fabfolk te laten horen. Sinds haar in 2004 opgenomen EP zit een groeiende fanschare op het debuutalbum te wachten, dat in 2009 zal verschijnen.

Lake Montgomery

De Amerikaanse Lake Montgomery is geboren en getogen in Paris, Texas, maar haar singer-songwriter carrière kreeg een vliegende start in New Orleans. Haar muzikale stijl weerspiegelt haar zwarte zuidelijke opvoeding, die geworteld is in de oude zwarte gospel, old-time blues, folk en jazz. Haar ongeschoolde zang- en gitaartechniek onthullen een bijzonder rauw, simpel en eerlijk geheel, zwaar beïnvloed door artiesten als Nina Simone, Billy Holiday en Odetta.

Ro Halfhide

Deze Nederlands/Surinaamse singer-songwriter uit Amsterdam staat in de traditie van zangers als Paul Simon, Ben Harper en ouderwetse crooners als Gene Kelley. Hij stond in 2008 ondermeer op het Noorderslag Festival, de Parade en de Popronde. Begin 2009 speelde hij samen met de rappers Typhoon en Blaxtar. Zijn debuutalbum wordt verwacht na de zomer van 2009. Dit album zal, in Halfhide's eigen woorden: 'bestaan uit nummers die uit mijn ziel zijn gesleurd, en via mijn dromen weer naar buiten zijn geslingerd'.
Halfhide is vooral bekend als producer en als organisator en mede-oprichter van het Amsterdam Songwriters Guild (ASG). Op deze manier droeg hij bij aan het huidige succes van de singer-songwriter binnen het Nederlands club- en festivalcircuit. Halfhide produceerde zowel Lucky Fonz III's debuutalbum als zijn Life is Short'(2007). Hij heeft ook de albums geproduceerd van Amarins & la Gatte Nègre en Tududuh. Tevens werkte hij mee aan Claw Boys Claw's Pajama Days (2008).

Lake Montgomery
Ro Halfhide

Informatie

Locatie:
Tuinzaal de Burcht

Websites

www.fabianadammers.com
www.facebook.com
rohalfhide.com