18 september 2010

EtnoSaraj met Ritam Noci

EtnoSaraj met Ritam Noci
foto: T. Gelsing

Een multinationaal sextet waarin verschillende invloeden en muziekstijlen resulteren in een prachtig en sfeervol balkangeluid. De stukken in dit nieuwe programma Ritam Noci (Ritme van de Nacht) zijn afwisselend melancholisch en opzwepend, triest en vrolijk; kortom… boeiend als het leven zelf. Naast het ten gehore brengen van liederen en instrumentals afkomstig uit de Balkan, Rusland, klezmer- en zigeunertraditie bouwt EtnoSaraj tevens gestaag aan eigen repertoire. De composities vloeien uit de pen van de fenomenale zanger/gitarist Mile Lukic die sinds de zomer van 2009 deel uitmaakt van het sextet.

Ook gitarist Pieter Klaassen en percussionist Henk Wanders zijn nieuw bij Etno Saraj; hun muzikale en persoonlijke inbreng heeft deze bijzondere groep eveneens een prachtige impuls gegeven.

Nermin Tulic, de innemende accordeonist, is de oprichter en leider van dit sextet. Het uitgekiend afwisselend instrumentale en vocale repertoire in combinatie met de zorgvuldig uitgebalanceerde en smaakvolle arrangementen houden elk concert van begin tot eind boeiend. Nergens vermoeiende muzikale hoogstandjes; altijd staat het contact met het publiek voorop. Een absolute aanrader!

Dagblad Tubantia:

…een zeer boeiend muzikaal gezelschap…

NRW Zeitung [D]:

EtnoSaraj laat zien en horen dat traditionele en moderne muziekstijlen elkaar verrassend verrijken kunnen. Muziek die de ziel beroert en mensen verbindt.

Bezetting

Nermin Tulic  accordeon
Mile Lukic  zang, gitaar
Aili Deiwiks  viool
Pieter Klaasen  gitaar
Ulrich Wentzlaff  contrabas
Henk Wanders  percussie

Informatie

Locatie:
Tuinzaal de Burcht

Website

www.koperen-kees.com