8 oktober 2010

Makis Seviloglou met Glyko Methysi

Makis Seviloglou met Glyko Methysi
foto: M. Papadopoulos  

Makis Seviloglou is een bevlogen Griekse componist, zanger en bouzoukispeler. Hij brengt samen met zijn 5-koppige band in het theaterseizoen 2010-2011 een boeiend avondvullend programma met als titel Glyko Methysi (Zoet Zat). In zijn muziek klinkt de melancholie en Makis’ relativerende kijk op de ons zo bekende levens- en liefdesperikelen; prachtige songs geschreven en vertolkt door de man die volgens velen gezien wordt als dé representant van de nieuwe generatie muzikanten en componisten uit Griekenland.

Makis [1967] maakte voor Glyko Methysi gebruik van het beste uit de traditie van de Laika; traditionele Griekse muziek gemengd met moderne Westerse invoeden. Zijn composities zijn melodieus, harmonieus en dit alles gecombineerd met de zo typerende Griekse ritmes. Hij is de nieuwe Zambetas: to the point en zonder maniertjes.
Het repertoire omvat recentelijk uitgebracht eigen werk, met dit theaterseizoen als speciale gast gitarist en guitzoukspeler Wout Pennings (o.a. Quatro Ventos, Fernando Lameirinhas, Frank Boeijen).

Makis Seviloglou is sinds een aantal jaren huiscomponist van De Stem Van Het Griekse lied Xaris Alexiou. Voor haar schreef hij het grootste deel van het repertoire van haar laatste CD’s. Makis’ debuutalbum Glyko Methysi werd in Athene gepresenteerd in aanwezigheid van Xaris Alexiou en Metropanos, die tevens gast zijn op deze wonderschone CD.
Zijn podiumuitstraling en uiterst sympathieke presentatie (tekst en uitleg in het Engels!) zijn ongekend; als speciale gast heeft Makis bij concerten van Quatro Ventos in 2009 een onuitwisbare indruk achtergelaten.
Kortom, hoog tijd om het Nederlandse publiek kennis te laten maken met deze unieke artiest!

Bezetting

Makis Seviloglou  zang, bouzouki
Maria Papanikolaou  zang
Thanos Giouletzis  viool
Thanasis Giannopoulos  gitaar
Thanos Stavridis  accordeon
Dimitris Kitsios  bas
Manolis Koutsonanos  drums
Giorgos Tzoukas  piano
Wout Pennings  (gast) gitaar en guitzouk

Informatie

Locatie:
Tuinzaal de Burcht

Website

www.koperen-kees.com