13 november 2010

Jiga Vôo

Jiga Vôo

In het najaar 2009 verscheen het langverwachte debuutalbum Instinto. Jiga Vôo betekent “grote vlucht”: een ritmische, passievolle en avontuurlijke muzikale rush. Al eerder werkten Calister, Mendes en Praful samen onder de naam At’awo. Deze samenwerking beviel zo goed, dat ze hun ideeën verder uitwerkten en Jiga Vôo ontstond. Niet alleen op de plaat maar ook live met een 6-koppige bezetting een sensatie: een sensuele mix van tropische ritmes, een vleugje dance, Portugese zang en warme akoestische klanken van gitaar en bas.

Roël Calister, drummer en percussionist, is vooral bekend om de smaakvolle manier waarop hij verschillende stijlen als pop, jazz, caribbean, folklore en latin met elkaar mixt. Hij is een veelgevraagde side-man bij onder meer Wicked Jazz Sounds, Izaline Calister, Sara Tavares, Alain Clark en Orange Grove, met wie hij allemaal uitgebreid tourde.

Magda Mendes heeft op nationaal en internationaal niveau vele harten veroverd met haar prachtige stem. Magda is op jonge leeftijd begonnen met zingen en treedt inmiddels op met alle top-musici over de hele wereld. In Nederland was ze vooral te zien in de formatie Luz Azul of in samenwerking met andere artiesten en formaties.

Praful is een begaafde multi-instrumentalist en producer die heeft bewezen diverse stijlen en disciplines te kunnen combineren. Van jazz tot dance, van India tot Brazil en van diepe mysterie tot vuurwerk. Zijn vijf soloalbums verkochten wereldwijd meer dan 100.000 exemplaren. Hij had zelfs een #1 hit in de USA Jazz charts.

Bezetting

Magda Mendes  zang
Roël Calister  percussie
Praful  sax en fluit
Gil Lopez  gitaar
Jonathan Cuniado  bas
Mark Milan  toetsen

Informatie

Locatie:
Tuinzaal de Burcht

Website

www.jigavoo.com