15 mei 2010

OMFO feat. Fay Lovsky

OMFO feat. Fay Lovsky

OMFO (Our man from Odessa) is het alias van de in het Russische Odessa geboren duizendpoot German Popov (1966). Als muzikant en producer nam hij honderden tracks op. Als componist leverde hij muziek voor films als Borat en video-installaties. Hij gaf zijn muziek uit op diverse eigen platenlabels en werkte tevens met veel innovatieve muzikanten. Bovendien woont hij al zo’n 20 jaar gewoon in Amsterdam.
De eerste, elektronische, muziek maakte Popov in een band genaamd 'Sputnik'. Vervolgens ontdekte hij de exotische schoonheid van Siberische en Centraal Aziatische volksmuziek. Beide ingrediënten komen terug op producten van het Amsterdamse label Kidnap Records. In 2000 startte hij met Solaris, niet alleen een label maar ook een soort kunstlaboratorium. In deze periode werkte hij o.a. met de Duitse avontuurlijke muzikant Felix Kubin en maakte hij remixen voor bijvoorbeeld Shantel. Sinds 2004 zit hij op Essay Recordings. Hier maakte hij twee albums Trans Balkan Express (2004) en We Are The Shepherds (2006). Beide titels verwijzen doelbewust naar Kraftwerksongs. Rond laatstgenoemd album heeft hij uitgebreid getoerd met een band waarin Fay Lovsky de theremin bespeelde.
Omnipresence is zijn derde album voor Essay. Op de hoes staat de vermelding ”Expeditions into Central Asian dub space”. Termen als dub, space, exotica, ethno, elektronica maar ook easy listening of lounge zijn volledig toepasbaar op de 19 tracks van dit album. De meeste hiervan zijn instrumentaal zoals de ethno-dub titels Tajik Equations of Kashgar Chai. Het nummer Baghdub staat bol van de Arabische invloeden en in Siberian Abracadabra is de diepe stem van een zanger uit Tuva hoorbaar.

Bezetting

German Popov  electronica, kurai (fluit zonder riet) en zang
Faiz Gusainov  viool
Dmitro Belojartsev  gitaar en buzuki
Fay Lovsky  bass, theremin, zingende zaag en zang
Bakhtiyar Eibaliyev  percussie en zang

Informatie

Locatie:
Tuinzaal de Burcht

Websites

www.omfo.net
www.lovsky.com