13 maart 2010

Lavalu

Lavalu
foto: Suzanne Valkenburg

De reputatie van singer/songwriter Lavalu is haar vooruitgesneld; ze wordt door velen beschouwd als een nieuwe Nederlandse muzieksensatie. Dat schept verwachtingen, die ze echter zonder meer inlost op haar debuutalbum HOPE or liquid courage: een sfeervol, integer, eigenzinnig en prikkelend album, dat lovende kritieken kreeg.

Lavalu is een multitalent: ze acteert, zingt, speelt piano, componeert en schrijft. Als driejarige was ze niet van de toetsen weg te slaan en knutselde toen al haar eigen deuntjes in elkaar. Zo’n twintig jaar lang studeerde ze intensief klassiek piano, maar aan het einde van haar pubertijd, hoorde ze artiesten als Radiohead, Tori Amos en Moloko en dacht: ‘Aha! Dus zo kan het ook’. Vanaf dat moment raakte ze geïnspireerd om zelf te gaan schrijven en componeren en in 2003 begon ze als singer/songwriter onder haar eigen naam Mariëlle Woltring.
In 2005 bracht ze onder de noemer Lavalu haar eerste EP Anxiety uit. Eind 2007 volgde de EP Now, die als zoete broodjes over de toonbank ging na afloop van concerten. Now leverde haar uiteindelijk een uitnodiging op van het Montreux Jazz Festival (2009), waar Lavalu op het grootste buitenpodium (Parc Vernex) stond geprogrammeerd tussen Grace Jones en B.B. King. Ook deed ze succesvolle liveshows op o.a. Noorderslag, de Uitmarkt, Festival ad Werf, in het Bimhuis en Paradiso; optredens die louter lovende recensies uitlokten.

Samen met het hoogwaardige spel van Mark Schilders, Miguel Boelens, Young VIP 2005 en Jörg Brinkmann vormt Lavalu een elixer van pop, jazz, rock en trip-hop. Lavalu trad ook met veel succes in De X op in oktober 2008.

Bezetting

Lavalu  zang en piano
Miguel Boelens  saxofoons en effects
Jörg Brinkman  cello en effects
Mark Schilders  drums

Informatie

Locatie:
Tuinzaal de Burcht

Website

www.lavalu.nl