27 februari 2010

Maalstroom meets Jo Freya

Maalstroom meets Jo Freya

Een van de beste folkbands van Nederland bestaat 10 jaar en viert dit met een speciaal programma: een turbulente muzikale ontmoeting met zangeres en rietblazer Jo Freya. In januari 2010 komt de cd hiervan uit op het Engelse 'No Masters' label.

Maalstroom speelt sinds de oprichting met vaste krachten Michel Duijves en Paul Pallesen en maakte drie cd’s. Brian Finnegan (bekend van Flook) en Wim Poesen waren in het verleden bandleden van naam. Nu speelt de band al weer drie jaar als kwartet met Job Cornelissen en Gilles Rullmann en bouwt gestaag aan een live reputatie, met concerten in Nederland, Groot-Brittannië, België en Duitsland.

fRoots: "These guys do the right things the right way".

Jo Freya zit al twintig jaar in het vak en blijft zich in verschillende bands vernieuwen. Zij is het meest bekend geworden met de band Blowzabella, waarin ze nog steeds speelt. Jo tourde onlangs met haar Lal Waterson Project (samen met de leden van Chumbawamba en the Poozies) en haar eigen trio. De cd Lal werd gerecenseerd als:

Singout USA Spring 2008.: "one of the best English folk related albums I’ve heard in some time" 

Een bruisende samenwerking tussen twee peilers van de Nederlandse en Engelse folkscene, die de handen ineen geslagen hebben om een uniek geluid neer te zetten. Vijf eigenzinnige componisten, één hechte band waar het spelplezier van af spat. Inventieve meerstemmige zang, rietblazersduetten en geraffineerde arrangementen worden gecombineerd met een warme en soepele podiumpresentatie.

Bezetting

Michel Duijves  (bas)klarinet
Paul Pallesen  gitaar en bouzouki
Job Cornelissen  percussie en zang
Gilles Rullmann  viool
Jo Freya  zang en saxofoon

Informatie

Locatie:
Tuinzaal de Burcht

Websites

www.maalstroom.net
www.freyamusic.co.uk