2 april 2011

Tales of Tala

Tales of Tala

foto: Rob Rietveld

De musici van Tales of Tala vertegenwoordigen weliswaar verschillende muziektradities, maar hun veelzijdigheid en vrijheidsdrang garanderen een open en speelse uitwisseling van muzikale ideeën. Met fantasierijke en onbegrensde interpretaties ontwikkelen zij met elkaar een nieuwe muzikale taal. De ritmische patronen van de Indiase muziek (tala), dienen hierbij als uitgangspunt voor experimenten en nieuwe ontdekkingen.

Paul Weiling maakt deel uit van internationale groepen en projecten die experimenteren met hedendaagse improvisatietechnieken, amerikaanse jazztraditie en wereldmuziek. Momenteel is Paul vooral actief met de John Fillmore Group (flamenco) en een nieuw eigen project: het flamenco-jazz ensemble Compasión. Hun nieuwe cd Salmuera  werd in december 2008 gepresenteerd op het Global Village Festival.

Niti Ranjan Biswas  won de ‘Acharya Alauddin Khan’ gouden medaille en de ‘Kal Ke Kalakar’ prijs van de M.S. universiteit van Barada. Ook begeleidde hij vele bekende musici uit de Indiase klassieke muziek. Niti speelde eerder bij De X in het Trio Windstreken.

Nizar Rohana heeft in vele landen over de gehele wereld samengewerkt met verschillende lokale initiatieven. In 2008 lanceerde hij zijn eerste cd Sard waarin de ud op verfrissende wijze ten gehore wordt gebracht in combinatie met o.a. percussie en de dubbele bas.

Zoltán Lantos is met zijn kwartet Mirrorworld een veelgevraagde gast op jazz- en wereldmuziekfestivals na zijn succesvolle debuut op het Leipzig Jazz Festival in 1999.

Tjitze Vogel speelde als bassist met o.a. Chet Baker, Mathilde Santing en Burton Greene. Als componist schreef hij o.a. balletmuziek en carrillonmuziek. Met zijn eigen VogelKwartet bracht hij een viertal  cd's uit met voornamelijk eigen composities. Daarnaast is hij actief als pianist en tubaspeler.

Bezetting

Paul Weiling (NL/Duitsland)  alt- en sopraansaxofoon
Niti Ranjan Biswas (Bangladesh)  tabla
Nizar Rohana (IsraĆ«l)  ud

Informatie

Locatie:
Tuinzaal de Burcht