12 december 2015

Locos Lindos Tango Quintet

Tango

Locos Lindos Tango Quintet

LocosLindos, dat zijn vijf jonge en gedreven muzikanten die samen het onbekende terrein van de passionele Argentijnse tango betreden en verkennen. De Argentijnse tango ontstond meer dan 100 jaar terug in de bordelen van de achtergestelde wijken van Buenos Aires en groeide intussen uit tot een muzikale stroming met een wereldwijde aantrekkingskracht. Dat de tango springlevend is, blijkt ook uit het feit dat er in het genre nog steeds nieuwe muziek wordt geschreven.


Argentijnse tango is een vlag die vele ladingen dekt. Naast de oude dansbare tango’s speelt LocosLindos ook het bekendere repertoire van bandoneonist Astor Piazzolla maar ook het doorgaans onbekendere repertoire van de tangocomponisten van vandaag. Op die manier ontwikkelde het kwintet hun eigen herkenbare stijl.


De leden van LocosLindos zijn afkomstig uit Rusland, België en Nederland. Zij ontmoetten elkaar aan het Conservatorium van Rotterdam. Allen zijn zij er afgestudeerd aan de afdeling Argentijnse tango. Hun gedeelde passie voor deze unieke en exotische muziek vormt de rode draad in hun hechte muzikale samenwerking. Hun jonge frisse kijk op de muziek is vaak verrassend, waardoor je jezelf even in het warme Zuid-Amerika waant.

Bezetting

Ruzana Tsymbalova  viool
Simone van der Weerden  bandoneon
Anke Steenbeke  piano
Tim Panman  elektrische gitaar
Alexander Vocking  contrabas

Youtube

Informatie

Aanvang: 21:00 uur
Locatie:
Muziekhuis
Middelstegracht 123
2312 TV, Leiden

Website

www.locoslindos.com